Gruppträning

Hos oss på Puls hittar du Skaraborgs bredaste träningsutbud och vår gruppträning varierar från de lugnaste yogapassen till de tuffaste och mest utmanande högintensiva crossfitinspirerade passen. Vi är också det enda stället i Skaraborg som erbjuder varmyoga (i Skövde).

Våra gruppträningsklasser är indelade i två kategorier. "baspass" och "pluspass (+)". Baspassen ingår i silvermedlemskapet och pluspassen kräver guldmedlemskap.

På en stor del av våra gruppträningsklasser samarbetar vi med FortGjort. FortGjorts pass är roliga, korta (25 minuter) och effektiva. Med en stor variation av pass så finns det alltid något för alla och för den som vill träna mer är schemat uppbyggt så att du kan skapa ditt eget träningspass genom att kombinera olika klasser.. Schemat med FortGjorts gruppaktiviteter blir därför alltid intressant och uppdateras löpande. 


Ett axplock av våra klasser

BoxMix

Skuggboxning - Box Mix är en pulshöjande träningsstund med influenser från boxning och kampsport.


Bål & balans

 Med effektiva och roliga övningar kommer du öka din balans, bålstyrka och kroppskontroll. I Bål & Balans tränar alla deltagare i sitt eget tempo och efter egna förutsättningar.

Cardiomix

 Ett pass som genomförs i valfri konditionsmaskin i cardioavdelningen. Vi varierar intervaller och du bestämmer din utmaning.

Cykel

 En härlig mix av tunga backar, intervaller och kombinationer. Allt till medryckande, peppande musik. Alla kan vara med på våra cykelpass!

Dansglädje

Dansglädje är för dig som gillar att rör dig och dansa loss till de bästa danslåtarna. Här varvas nya med gamla låtar, en skön mix av favoriter.  Det är högt i takt och härlig stämning på golvet! 

Fight!

 Boxklass där vi med handskar och mittsar och tränar hela kroppen. Slag och sparkar kombineras med andra fysiska kombinationer med vi tränar både koordination och kondition.

+HIIT

HIIT innebär högintensiv intervallträning och är ett pass där styrka och kondition blandas under kortare intervaller.


Indoor Walking

 Crosstrainer i grupp, peppande musik och inspiratör som leder dig igenom passet

Mage/rygg

 Vem har inte användning och nytta av en stark mage och rygg? En stark hållning är A och O för att kroppen ska må bra i vardagen. Stärker mittpartiet på kroppen genom övningar för magen och ryggen och du väljer själv om du vill göra det lättare eller tyngre alternativet på övningarna utgå alltid efter din förmåga och dagsform.

Multiträning

 Multiträning består av kondition- och styrkeövningar där du kan utmana dig själv efter din egen kapacitet varje gång. En liten serie av enkla och effektiva övningar eller rörelser upprepas så många gånger du hinner under ett visst antal sekunder. Därefter en ny serie. En träningsform med mycket endorfiner och jäklar anamma!

Pulsträning

 Pulsträning består av övningar och rörelser för att förbättra/bibehålla din kondition och syreupptagningsförmåga. Detta kommer också att medföra en ökad förbränning i din kropp. Här arbetar du i tidsbestämda intervaller och utefter egen hastighet i övningarna och egen nivå. 

Rörlighetsträning

 Var och varannan person är stel och har ont på vissa partier på kropp pga. av för mycket stillasittande och enformig rörelse. Rörlighetsträning bygger på att vi varvar dynamiska/ funktionella rörelseserier, där fokus ligger på naturlig rörelse i kroppen, med traditionella stretchövningar. Rörlighetsträning är en tacksamt att utöva, det går fort att uppnå resultat.

Skivstång

 Under passet utför du traditionella skivstångs-övningar till peppande musik. Du tränar efter egen förmåga och väljer själv hur mycket vikt du vill ha på din skivstång. Hela kroppen får en tidseffektiv genomkörare.

Stepglädje

 Stepglädje bjuder på enkel och följsam konditionsträning som ger bra flås. En dos av "hjärngympa" kan förekomma då varannan låt är mer dansant och sätter en kul prägel på det hela. 25 minuter pulshöjande stepträning med touch av dansanta inslag!

TRX

 TRX tränar vi med TRX-band och du kan själv anpassa motståndet enkelt beroende på hur mycket du lutar dig. Under passet kör vi igenom hela kroppen och även bålen och balansen får sitt. Passar alla!

Yoga