Nivå

Riktlinjer för ranking. Nivå är subjektivt och du rankar dig själv.

1; Helt ny eller spelat några få gånger. Ingen eller liten tidigare racketvana.

2; Börjar få lite känsla för spelet. Börjar få kläm på regler. Kan inte riktigt styra slagen men får över bollen. Lite racketvana.

3; Spelar mest för skoj skull men har en bra känsla för spelet. Problem med väggstuds och obekväm med hårdare och markslag. Kan få till ett bra spel med jämt motstånd. Medel racketvana.

4; Har spelat ett tag och känner grunderna väl. Börjar lära sig att ta emot bättre servar och ta nät när tillfälle ges. Börjar se luckor och nyttja dessa. Har ett helt okej volley och grundspel. Dock ganska inkonsekvent men kan styra bollen dit man vill. God racketvana.

5; Medel. Har spelat mycket, slår taktiska slag och kan se och nyttja luckor. Kan på ett mer kontrollerat sätt styra till ett överläge. Kan ta nät och har ett bra volleyspel. Får bollen över nät med rimlig kraft och ett syfte. Olika Servar, släpp i glas och vinklingar mot galler finns där men inkonsekvent. Väggspelet är på gång och man positionerar på ett okej sätt när motståndaren har smashläge och dylikt. Tävlar eller tänker tävla (beroende på ditt syfte med padel)

6; Som nivå 5 fast med ett bättre volleyspel och grundslag. Bra klipp i smash och kan avgöra bollen. Bra väggspel och börjar läsa dubbelglas studsar. Kan i pressade lägen till viss del ta rätt beslut om vilket slag som borde slås. Börjar lära sig att bemästra slag som Bandeja, Vibora och Bajada. Lobbar i rätt lägen och ofta med lyckat resultat. Du tävlar ibland och möjligtvis börjat träna och nöta på slag. Spelar ofta med samma partner och börjar utveckla en bra synergi.

7; Erfaren spelare. Kan försvara och vända spelet mot motståndaren. Kan upprätthålla trycket på motståndaren med tunga volleys, öppna upp luckor och slå vinnare. Ditt väggspel börjar bli mycket bra och har syfte med slagen. Du släpper i bakglas och kan effektivt slå bra bajadas eller lobbar där ifrån. Du hittar ofta bra vinklar och viboras för att sätta press på motståndet. En god förståelse för när man ska spela hårdare alternativt Lösare, styra om tempot till din fördel. Du är stabil framme vid nät och kan avgöra eller sätta press med din smash. Du har börjat prata med din partner på banan och börjat prata taktik. Förutom matcher har du börjat träna mer specifika padelövningar med eller utan tränare. Du tävlar i större tävlingar A klass, ofta med okej resultat.

8; Du behärskar stora delar av de tekniska och taktiska bitarna av spelet. Kan läsa spelet och använda olika taktiska element beroende på motstånd. Du är riktigt duktig både offensivt och defensivt och kan vara ett hot från de flesta positioner på banan. Du varierar din serv och ditt spel utifrån motståndarens svagheter. Du pratar aktivt med din partner på banan både taktik och spelares position på banan. Du kan "kicka" ut bollar från bur och gör det kontinuerligt men bra kontroll. Du tränar regelbundet, troligtvis med tränare och tävlar i större tävlingar i A klass med goda resultat.

9; Som 8 men med alla delar av det tekniska och taktiska bitarna av spelet. Riktigt bra defensiv och offensiv. Tävlar i större tävlingar (även utanför Skaraborg) i A klass med riktigt bra resultat (final, vinst). Tränar regelbundet med tränare.

10; Du är en av de bästa spelarna i Skaraborg och utmanar också några av de bästa spelarna även utanför länet.