PICKLEBALL

Pickleball är USAs snabbast växande sport. Matcherna spelas på en badmintonplan, med ett tennisnät, med ett rack som är en blandning av ett pingis- och padelrack och med en boll som är en tyngre variant av en innebandyboll.
Låter det rörigt? Ja, kanske... men det är väldigt roligt! 

REGLER

Matcherna spelas till 11 och man måste vinna med 2 poäng. Man får bara poäng i egen serve och poäng vinns vid andra studsen på motståndarens planhalva, om motståndaren slår ut bollen eller om motståndaren står i den volleyfria zonen (läs nedan) och slår bollen. 

Spelaren som servar fortsätter att serva till att laget har förlorat bollen. I dubbel går serven därefter över inom laget och först när den andre servaren förlorat sin serve går serven över till motståndarna.

"No volley zone"
Ytan närmast nät kallas "köket" och är en volleyfri zon. Det innebär att man inte få stå med någon kroppsdel i marken framför linjen och slå på volley. Däremot får man slå bollen i ytan (och stå) om bollen studsar först.

Serven
Serve sker genom underhandsserve och efter serveretur ska bollen studsa på servarens sida innan någon spelare får slå på volley.

Det är reglerna i korthet. Kolla in dessa länkar för mer info och välkommen in och testa!

Rack finns att hyra under bemannade tider.
https://youtu.be/1hZrXehuYn0
https://youtu.be/fTvPYdKZqO0